Wie ben 'ik'?Hi, ik ben Marleen ter Avest. Onderzoeker, psycholoog, mindfulness trainer (cat.1), compassie trainer (MBCL), maar bovenal: levensgenieter.

Na de bachelor geneeskunde ben ik overgestapt op de studie psychologie. Nu werk ik als onderzoeker, waarbij ik de werkingsmechanismen van Mindfulness-Based Cognitieve Therapie (MBCT) en Mindfulness-Based Compassievol Leven (MBCL) bij mensen met terugkerende depressie onderzoek.

Naast de PhD heb ik de 1,5-jarige opleiding tot mindfulnesstrainer gevolgd aan het Radboudumc, de MBCL trainersopleiding bij Frits Koster en Annetje Brunner en startte ik mijn eigen praktijk.

Wat drijft mij?Veel mensen verklaarden mij voor gek toen ik switchte van geneeskunde naar psychologie. Het was hard werken en doorzetten, maar het kostte mij minder energie dan dat ik deze switch niet zou maken.

Hoe kan dat?

De shift van geneeskunde naar psychologie is een switch van hoofd naar hart geweest.

Op het moment dat je meer in contact komt met jouw gevoel, behoeften en wensen en hier serieus naar leert luisteren, dan kom je in een flow. Je krijgt alsmaar meer energie, omdat jij datgene doet waar je energie van krijgt.

Ik ben hier om jou te inspireren aan de slag te gaan en open te staan om bewust keuzes te maken die bij jou passen. Want, er is zo veel meer uit het leven te halen, waarin jij er zowel meer voor jezelf als voor anderen kunt zijn.

Wie ben jij?Ben jij iemand die last heeft van:

~ Overbelasting of Burn-out
~ Rusteloosheid
~ Onzekerheid
~ Piekeren
~ Zelf kritische gedachten
~ Laag zelfbeeld
~ Angst of Paniek
~ Neerslachtigheid

Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Waarom? Omdat ik het levende voorbeeld ben dat mindfulness en compassie vaardigheden je anders leert te verhouden tot gedachten en gevoelens, waardoor je anders kunt gaan handelen! Van onzeker gespannen meisje dat soms niet eens een toets kon maken op de middelbare school, naar een vrouw die lezingen en meditaties geeft voor een groot publiek. Natuurlijk komt daar nog steeds angst bij kijken, al is de intensiteit niet meer wat het geweest is en laat ik mij daar een stuk minder door leiden. Ook ik ben maar een mens en kom van ver. Graag loop ik met jou mee tijdens jouw waardevolle reis.